Syed Jahanzaib Personal Blog to Share Knowledge !

June 19, 2014

SAN attached windows 2008 hangs on boot

Filed under: IBM Related, Microsoft Related — Tags: , , , — Syed Jahanzaib / Pinochio~:) @ 9:37 AM

Just for reference purpose:

Recently I was testing some disaster recovery scenario of restoring Server A to Server B with identical hardware using Symantec Backup EXEC 2014 Simplified Disaster Recovery [SDR]CD. The hardware specs were as follows …

IBM Xseries 3650 M4, with RAID1
Dual Q.Logic Fiber Channel cards Mode: QLE2560 connected with two FC switches for multi path and failover
32 GB RAM,
IBM v3700 storewize SAN Storage

The restore went fine , system boot fine for the first time with everything intact, but when I rebooted it again , it failed to boot and shows only cursor blinking,  As showed in the image below …


I tried to boot it several times but with no results. I then removed the FC cables from the server’s Qlogic FC cards, and this time windows booted fine.


I started the server without FC cables attached, then I removed the Windows MPIO features from ADD REMOVE FEATURES, and rebooted again with FC cables attached, and this time it works fine but showed duplicate SAN partitions. Then I applied IBM’s SSDM MPIO driver (MPIO_Win2008_x64_SDDDSM_64_2434-4_130816 for v3700 storewize)  and everything went fine🙂

You may also want to read the IBM’s article.



Syed Jahanzaib

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in: Logo

You are commenting using your account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Blog at

%d bloggers like this: