Syed Jahanzaib Personal Blog to Share Knowledge !

January 30, 2018

3 Comments »

  1. […] FREERADIUS WITH MIKROTIK – Part #11 – Prepaid Hourly Accounts along-with the mighty COA ! […]

    Like

    Pingback by Mikrotik with Freeradius/mySQL # Part-1 | Syed Jahanzaib Personal Blog to Share Knowledge ! — January 30, 2018 @ 3:34 PM

  2. […] NOTE: AS of 30-January 2018, I wrote another post which described the COA working more precisely, Click here to route to that post … […]

    Like

    Pingback by Mikrotik with Freeradius/mySQL – Change on the FLY with COA # Part-2 | Syed Jahanzaib Personal Blog to Share Knowledge ! — January 30, 2018 @ 3:39 PM

  3. Hi! I’ve been following your FreeRADIUS With Mikrotik tutorials for a while now (thank you for this. you’re great!!) but I got stuck for weeks now regarding CoA and I’m close to giving up. My setup is as follows:
    Radius server connected to a wall port with IP address xxx.xxx.1.1
    Mikrotik router connected to another wall port with IP address xxx.xxx.1.2, and an address of 192.168.88.1 to access the router
    Radius INCOMING enabled port 3799
    Radius IP address configured in Mikrotik hotspot radius: xxx.xxx.1.1
    IP address for the hotspot: 10.101.0.1
    Listening on authentication address * port 1812
    Listening on accounting address * port 1813

    In clients.conf,
    client xxx.xxx.1.2 {
    port = 1812
    secret = 12345
    shortname = MikroTik
    }

    home_server example-coa {
    type = coa
    ipaddr = xxx.xxx.1.2
    port = 3799
    secret = secret
    coa {
    irt = 2
    mrt = 16
    mrc = 5
    mrd = 30
    }
    }

    In originate-coa,
    home_server localhost-coa {
    type = coa
    ipaddr = xxx.xxx.1.2
    port = 3799
    secret = secret
    coa {
    irt = 2
    mrt = 16
    mrc = 5
    mrd = 30
    }
    }

    When I try to send a CoA request, it just returns ‘No response to CoA request sent to xxx.xxx.1.2’ and I don’t understand why. It doesn’t even increment the Request/Bad Request counter. But when I try to enter,

    echo user-name=username, Framed-IP-Address=10.101.0.2 | radclient -x 192.168.88.1:3799 disconnect secret

    it still returns a ‘No Response’ but it increments the Bad Request counter.a

    Am I missing something here? What seems to be the problem? It would be such an honor and great help to get an answer from you. I am frustrated for days now 😦

    Like

    Comment by \ (@polapeyt) — March 22, 2018 @ 2:14 PM


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: